Galantusz Grafika
Hungarian English French German Italian Portuguese Romanian Russian Spanish

Olcsó tintapatron beszerzés

Miért ilyen drága manapság a tintapatron?

Tintapatron - Napjainkban már egyetlenegy vállalkozó se lehet meg tintapatron és nyomtató nélkül, és a magánemberek háztartásainak egyre nagyobb hányadában is ott vannak a tintasugaras HP és Canon nyomtatók. Ezekben a nyomtatókban márpedig ott vannak azok a tintapatronok, amelyek mindössze 200-250 oldal kinyomtatása után üresek lesznek. Amikor viszont új tintapatront vennénk, nem ritkán 4000 - 6500 Ft-ot vagy még többet kell azokért fizetnünk. Ráadásul külön a feketéért és külön a színes festékpatronért.

A fő probléma tintapatron utántöltésnél, hogy mindenképpen a patron fúvókasorának újbóli elindítása, a fúvókalégtelenítés. Ha egyszerűen csak festéket töltenénk a tintapatronba, de a fúvókasor kapilláris-csövecskéiben még levegő marad, az a tintapatron rövidesen bekövetkező tönkremenetelét idézi elő.

A tintapatron árak ma már a csillagokban vannak. Csak egy pár példa: egy HP 301-es fekete patron a boltokban 4000 forint felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 Ft. A Canon nyomtatóknál még reménytelenebb a szituáció. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 forint, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 Ft körül van. A többi HP és Canon tintapatronok is hasonló a helyzet: a tintapatronok megfizethetetlenül drágák lettek. Nyomtatni pedig muszáj.

Címkék: Tintapatron

Forrás: refillparadise.hu, 2017-06-07 14:43