Galantusz Grafika
Hungarian English French German Italian Portuguese Romanian Russian Spanish

Logó tervezés lépések

A logó az Ön védjegye! Az embléma pedig a banki betétje... 

Vagyis, ha kellően jó a terméke, szolgáltatása, ÉS a LOGÓ is telitalálat, na-meg a marketing is kifogástalan, akkor teljesül igazán a fenti főcím. Ekkor alakul ki az emberekben az a tulajdonság, hogy ha ránéz a logóra, emblémára akkor azonnal Ön, vagy a terméke fog az eszébe jutni.

 Amit ajánlani tudunk:

A logó kinézete mára elégé összemosódott az embléma alakiasságával, ezért nehéz meghúzni a határt. A legjobb megoldás mindig az, ha a megrendelő és a grafikus(unk) szorosan együttműködve hozza létre a logó grafikáját. Ehhez az kell, hogy minden részlet át legyen beszélve. Ön tudja, hogy mit szeretne, de mi nem. Viszont mi tudjuk, hogy amit Ön akar, azt hogy kell megoldani! Ehhez kell a kétoldali kommunikáció. Lefordítva, ha összedolgozunk, hatékonyabb lesz a logója.

Dehát miért is ilyen fontos a logó?

A logónak és emblémának a célja hogy megkülönböztesse és tájékoztassa a piaci szereplők között a leendő ügyfeleit. Ha logót védjegy oltalom alá helyezi védjegyként is szolgál, ami kizárólagos használatot jelent Önnek, tehát más nem használhatja a logót, hacsak engedélyt nem ad rá.

Az embléma és a banki betét összefüggése...

Furcsa a párhuzam, de igaz az embléma esetében. Döntő fontosságú a bevétel szempontjából hogy milyen az emblémánk. Ha nem hívja fel az embléma a figyelmet, esetleg unalmas, sablonos, nem odaillő, akkor bizony a bankszámlánk fogyni kezd... az eladás nem lesz olyan egetrengető. Tehát a kommunikáció a megrendelő felé ugyanúgy fontos itt is!

Azt tanácsoljuk Önnek, hogy logóját, és emblémáját szakemberrel terveztesse meg, mert többet veszíthet a végeredménnyel, mint a precíz munka ára lett volna.

Kategória: